Știi ce înseamnă asta? Doar un singur lucru: tu idee nu ai ce înseamnă acest serviciu, iar prestatorul idee nu are ce înseamnă client service. Pentru că dacă i-ar păsa cel puțin un pic de afacerea ta, nu ar avea motiv pentru banii mari plătiți de tine să te lipsească de atâția clienți.
Zilnic vorbim cu antreprenori despre împachetarea afacerii – site, plan de marketing, scenarii de vânzări, brandbook etc. Și e cumva straniu că o bună parte din ei o iau ca un standart să aștepte atât crearea unui site sau a unui magazin online, nemaivorbind de un landing page.
Dacă tot discutăm despre ele, vrem să lasăm câteva sugestii care ți-ar prinde bine pentru prima discuție cu prestatorul tău de așa servicii:
- Primul moment important este să înțelegi scopul acestui instrument. Ai nevoie de un landing page atunci când ai un produs sau un serviciu despre care să spui lumii. Cum? Plasând pe el detalii despre ce faci, cine au fost clienții tăi, beneficiile clientului, etapele de lucru, contacte, dar cel mai important, o ofertă interesantă pentru a capta contacte. De asta ai nevoie în primul rând, nu? Altfel, de ce ai mai investi atâția bani în așa ceva?
- De ce Landing Page (o pagină cu mai multe scroll-uri) și nu un site (mai multe pagini)? Pentru că astăzi clienții își doresc cea mai ușoară și simplă metodă, fără mult „gunoi informațional”, din care să înțeleagă de ce să te aleagă anume pe tine și nu pe concurentul tău.
- Site-urile cu multe pagini de navigat, încărcate cu multă informație erau actuale acum ceva ani. Însă timpurile s-au schimbat și tot ce trebuie să faci e să îi oferi clientului economie de timp și scurt și la obiect – detalii.
- Magazinul online este actual pentru orice nișă de business unde este un nomenclator de produse ce vor putea fi comandate și achitate online, cu livrare ulterioară. Fiecare din aceste produse va avea un mini landing page în interiorul acestui magazin online, unde vei descrie produsul.
- Tehnic vorbind, vei mai avea nevoie de un domen (adresa online) www.exemplu.md și hosting (spațiul pe care se va păstra această informație).
- Când știi ce vrei să promovezi și care este scopul platformei, vei lucra la design-ul acesteia, de dorit cu un specialist care va face nu doar frumos, dar și convertibil acest site. Sunt cei care lucrează cu șabloane gata, făcând doar niște ajustări. Dar poți face și un design individual, desenat de la zero.
- Apoi, un programist tot acest frumos îl programează, făcând site-ul funcțional atât pentru potențialul tău client cât și pentru tine.
- Va fi necesară instalarea unor instrumente ca Yandex Metrica, Google Analitics și Facebook Pixel pentru a putea monitoriza traficul pe site, din publicitatea pe care o vei genera și a urmări, ulterior, clienții care au intrat la tine în ospeție.
Tot acest proces, cu toată creația designerului și a programistului ar putea dura o săptămână, două. Nu două luni sau un an.
De ce se întâmplă altfel? Poate pentru că au ei mai multe proiecte paralel, poate pentru că tu oferi informația mai greu. Dar cu un bun manager de proiect, care te va mâna pentru a obține ceea ce are nevoie, produsul tău trebuie să iasă în lume cu viteză maximă. Pentru că în fiecare zi pierzi bani atunci când tu aștepți, clienții nu au de unde vedea detalii, iar băieții care au luat avansul (sau toată suma) nu se grăbesc să ofere produsul final.
Lista de scuze nu o vom scrie. O știi și singur și ești sătul de ea. Poate chiar ai și crezut că dacă ai dat atâția bani, e ok să aștepți așa mult.
Știm că se poate altfel, mult mai rapid și eficient. Vrei să te convingi de asta? Vino la o consultație gratuită ca să te convingi.
Treci pe link https://bridges.md?ref=tk, completează formularul și stabilim o întâlnire în care te ajutăm să înțelegi de ce anume ai nevoie și cum să nu mai pierzi bani în fiecare zi.
Acum nu vei mai avea argumente de ce atâta aștepți și de ce nu ai clienți din online.