article-post-image

Alexandru Bîrlea: „Nu este atât de greu să convingi o persoană să practice Jiu Jitsu dacă ajunge la noi în sală, trebuie doar să condiționezi prima vizită.”

Management

17-10-2019 695

Activitatea de antreprenor uimește prin diversitate – orice direcție și serviciu poate deveni afacere și orice pasiune poate aduce venit atunci când este direcționată, valorificată și aplicată corespunzător. Exemplul din interviul de mai jos este concludent în acest sens și descoperă parcursul unui profesionist de rang superior în Brazilian Jiu Jitsu, care a decis să dezvolte sportul de performanță și propriul club… mai exact, mai multe săli, mai multe cluburi.

Ce înseamnă BJJ pentru dvs.? De cât timp îl practicați și când a devenit mai mult decât un sport de performanță, urcând la etapa de profesorat și afacere?

Jiu Jitsu Brazilian pentru mine este mai mult decât un stil de sport, este un mod de viață. A devenit parte din mine și din viața mea de 15 ani, de pe când aveam 14 ani și locuiam în comuna Burlacu, raionul Cahul. A devenit mai mult decât un sport de performanță pe când eram în anul II de facultate la București, însă am urcat la etapa de profesorat și afacere atunci când m-am reîntors în Republica Moldova și am început să predau Jiu Jitsu fondând Clubul Sportiv „Burlacu Jiu Jitsu Academy by Bîrlea”, în toamna anului 2014, în orașul Cahul.

Fiind deținător al primei centuri negre de Jiu Jitsu din Moldova, obții mai multă pondere în domeniu? Ce alte calități și reușite stau la baza succesului? Cum mutați acest succes de pe tatami spre succesul în afaceri?

Desigur, fiind deținătorul primei centuri negre în Republica Moldova dau dovadă de profesionalism și performanță la cel mai înalt nivel, ponderea atingând treptele de vârf.
Devotament, pasiune, încredere, decizie, multă muncă și răbdare. Atunci când faci din suflet ceea ce îți place și primești maximă plăcere, este foarte ușor să treci de la lupta reală de pe tatami la cea în mod figurat în domeniul de afaceri.

Deschiderea Academiei cu siguranță a fost o provocare pentru dvs. Ce a fost ușor, ce a fost anevoios? De care pas sunteți cel mai mulțumit?

Sigur, a fost o provocare plăcută, pot spune, deoarece am revenit acasă, din România, neavând mare experiență în calitate de antrenor și antreprenor, însă am avut o dorință nebună de a deschide propria sală, clubul meu, după care să urmeze multiplicarea lor. Mi-a fost ușor să încep realizarea scopului cu o deosebită încredere și cu forțe proprii, însă am întâlnit multe dificultăți, începând cu sala unde să practic, până la deplasarea pentru început la unele competiții, dar aceasta m-a motivat și mai mult. Cea mai mare mulțumire este generată de faptul că nu am cedat niciodată și indiferent de ce s-a întâmplat am mers mereu înainte, știind că voi reuși.

Care sunt principiile BJJ pe care le educați în cei ce practică acest sport în academia dvs.? Și cum li se schimbă viața? Ce beneficii directe primesc?

Principiile Jiu Jitsu-lui sunt câteva de bază:

  • educarea tinerei generații pentru a duce un mod sănătos de viață (într-un corp sănătos, o minte sănătoasă);
  • dezvoltarea caracterului și a personalității;
  • formarea gândirii strategice, BJJ fiind un stil de luptă inteligent;
  • armonia dintre corp, minte și suflet.

Pot spune cu încredere că Jiu Jitsu îți schimbă viața doar în direcții pozitive: devii mai încrezut în tine, decis; energia negativă pe care o acumulezi în timpul zilei o lași în sală în urma unui antrenament pe măsură și a sparing-urilor ce te epuizează la maxim; devii lider în societate datorită capacității de a dezvolta campionul din tine.

Cât de ușor/greu este să convingi oamenii că este un sport complex pentru ei și pentru copiii lor? Sau nu vă puneți ca scop să convingeți?

Nu este atât de greu să convingi o persoană să practice Jiu Jitsu dacă ajunge la noi în sală, trebuie doar să condiționezi prima vizită. În rest, acolo vede în realitate tot ceea ce am descris eu mai sus, se convinge de spusele mele.

Ce metode de promovare ați aplicat până în prezent?

Promovare online și offline. Dar și cea naturală, prin recomandări.

În ce context ați simțit necesitatea „împachetării afacerii” și ați apelat la echipa BRIDGE?

Am simțit necesitatea „împachetării” și am apelat la echipa BRIDGE atunci când am decis să extind afacerea și când, odată cu noua locație, a crescut și măsura implicării și necesitatea de trecere la un nivel mai avansat în direcția de dezvoltare a imaginii și promovare.

Care a fost instrumentul BRIDGE cel mai util pentru dvs.?

De la prima discuție până în prezent, totul este util pentru mine. Și aplic fiecare instrument pe care îl însușesc.

Ați recomanda respectivele servicii și altor antreprenori? De ce și pe ce aspecte ați pune accent?

Sigur, aș recomanda cu încredere acest filtru complex, deoarece am întâlnit o echipă profesionistă, care știe bine ce face.

Dacă ești antreprenor sau planifici să devii, s-ar putea să-ți fim utili, înscrie-te la o consultație gratuită AICI prin care vom identifica cum putem contribui calitativ la succesul tău!

Distribuie prietenilor: