Site care vinde? Banner care atrage? Scenarii care conving?
Când vei auzi asemenea formulări rupte din context, atrage atenția la câteva detalii importante.
Un site nu vinde niciodată singur de capul lui, pentru că scopul acestuia este cu totul altul. L-ai creat pentru a colecta datele de contact a celor care intră, prin apelul telefonic ce îl vor face, prin completarea de formular sau prin mesajul scris în chat.
Iar asta presupune că toate fanteziile legate de design și funcțional trebuie să se orienteze doar spre acest scop – datele de contact ale clientului. De ce? Pentru că șansele să convingi un client la telefon ca să vină să cumpere sau să vină la o întâlnire sunt mult mai mari.
Însă nu îți va garanta nimeni rezultat până acele scenarii de vânzări create nu vor fi testate. Asta înseamnă că fiecare apel este o șansă de a îmbunătăți calitatea comunicării. Scopul final? Vânzarea, dacă asta se întâmplă la telefon, sau vânzarea unei întâlniri.
Evident, ca acești potențiali clienți să ajungă pe convertorul tău, fie el un site sau o pagină de aterizare (Landing Page), e nevoie și de ceva bannere online amplasate pe diferite platforme. Designerul care crează acele bannere înțelege scopul lor?
De ce întrebăm? Pentru că nu e cazul să atragă pe oricine, ci doar pe cei de care ai nevoie, adică de cei care ar putea să-ți cumpere produsul sau serviciul. O campanie cu bannere frumoase, care a adus pe pagina de aterizare 1200 de clienți, dintre care doar 9 au completat formularul sau au sunat, nu spune decât despre faptul că mesajul sau imaginea poate și erau atractive, dar scopul?
Și cea mai mare provocare din tot acest mic proces este că aceste instrumente discutate mai sus sunt făcute de oameni diferiți și oferite unui client care nu înțelege decât că are nevoie de ele, de aceea plătește. Însă ce trebuie să facă cu ele mai departe și cum să măsoare rezultatele…
Nu are de ce răspunde cel care face bannerele de vânzări. Treaba lui e să fie frumos. Nu e vinovat cel care a făcut site-ul că nu ai vânzări, el a programat și totul lucrează. Nu e vinovat vânzătorul de faptul că vin sau sună toți … care nu înțeleg ce vinzi.
Până la urmă descoperi că ai un ciocan, un ac și o furculiță, cu care vrei să faci un borș gustos. Sună straniu, dar asta urmărim în fiecare zi. Și mai vedem indignarea antreprenorilor care pentru ciocan, ac și furculiță au plătit bani, mulți, la diferiți furnizori, dar care nu au nici un interes pentru faptul că antreprenorul doar și-a dorit în final să mănânce ceva gustos.
Despre ce vorbim mai sus? Viziunea de om care poate strânge un puzzle ca pe imaginea de pe cutie. Și care utilizează aceleași elemente din aceeași cutie. Și lucrează cu ele până iese rezultatul dorit. Nu ai nevoie de elemente perfecte. Ai nevoie de rezultat.
Dacă încă nu ai pornit la “cumpărături”, intră la o consultație gratuită. S-ar putea să îți fim utili.
Însă chiar și dacă ai ars deja cu ceva nervi și resurse, sunt lucruri care pot fi corectate. De aceea oricum te invităm la o întâlnire.
Treci pe linkul de mai jos și completează formularul: https://bridges.md?ref=a5