article-post-image

Cristina Rusu: „În dezvoltarea imaginii unei afaceri este foarte important să ai parte de motorașul potrivit.”

Management

07-11-2019 818

Din 2004 și până în prezent, soții Tipa au făcut, aparent, același lucru, au dezvoltat propria afacere în comerțul cu amănuntul. Doar că nu s-au limitat la o anumită treaptă și și-au dorit totdeauna mai mult, mai eficient și mai rentabil. Mai mult, ei au fost flexibili și au găsit soluții în orice context de piață. Astăzi, vorbim despre CONTIGO.

Ținem să începem acest interviu cu importanța imaginii în dezvoltarea afacerii dvs. Când ați pornit afacerea? Când ați simțit necesitatea creării identității?

Am inițiat această afacere acum 15 ani. Nu este vorba de un start-up. Am avut cale lungă de cercetat și bătătorit, dar și diferite perioade și contexte de piață. La început noi eram și vânzători, și administratori. Mai târziu, după ce am învățat cu ce se „mănâncă” comerțul, am deschis un magazin, apoi altele, am închis unele și ne-am reorientat spre altele. Până am ajuns la ceea ce ne doream să vedem. Și atunci a apărut necesitatea de a crea o identitate și un logo. Pe placul sufletului a fost denumirea CONTIGO, care se descifrează „cu tine”, pentru că noi mereu ascultăm ce vor clienții și ne străduim să fim la înălțimea așteptărilor lor.

Ce înseamnă CONTIGO ca și domeniu de activitate și tip de afacere?

CONTIGO înseamnă comerț, este fața companiei ce furnizează produse indispensabile în viața de zi cu zi pentru întreaga familie, mai exact lenjerie, pijamale, costume de baie, dresuri și ciorapi – toate, atât pentru maturi, cât și pentru copii, cu vânzare în magazine și online. Diferența o face diversitatea și calitatea la prețuri avantajoase. Deoarece clienții noștri sunt mai mult de genul feminin, iar, după cum știm, femeile sunt mereu pe fugă și le este dificil să ajungă la noi când au cea mai mare nevoie, am decis să le venim în ajutor și să implementăm serviciul de livrare și, în timp de maxim 24 de ore, au produsul la ușă.

Dezvoltând vânzarea online, cu livrare, pe ce aspecte a fost necesar să puneți accentul și la ce strategii să lucrați pentru a avea vânzări și creștere?

A fost necesară comunicarea activă. Numărul solicitărilor online nu are cum să crească dacă nu implementezi strategii de promovare și comunicare. Ca și cele din magazine, desigur. Îi poți convinge și fideliza pe clienți prin calitatea produsului, dar întâi ai nevoie să îl convingi să accepte primul contact și să facă prima cumpărătură. Să îi prezinți o imagine reușită cu produsul, dar și atuurile acestuia. Nouă ne-a reușit să stabilim aceste relații prin atitudine prietenoasă și deschisă, dar și fiind exigenți în alegerile pe care le facem pentru vitrina magazinelor, dar și în munca pe care o depunem. Ne străduim mereu pentru clienții noștri să avem sortimentul bogat și variat și să investim în produsele care se vând. Pentru interacțiune eficientă ne vin în ajutor și rețelele de socializare, unde clienții pot face cunoștință cu produsele și promoțiile noastre, dar și oferi feedback.

Care au fost cele mai mari provocări cărora le-ați făcut față?

Provocări sunt mereu, iar noi, făcându-le față, învățăm să creștem și să ne dezvoltăm afacerea. Testăm, ne inspirăm, iar cel mai important este să nu rămânem blocați. De la primul răspuns din acest interviu, când am menționat că am deschis și am închis magazine, cred că ați simțit că în cei 15 ani de activitate am avut multe provocări de depășit. Și nu întotdeauna știi că decizia pe care o iei este corectă și nu întotdeauna prevezi vânzări mari sau stocuri în așteptarea cumpărătorului… Comerțul este o provocare continuă.

Ce trebuie să înțeleagă și să simtă consumatorul dvs.?

Nu trebuie să înțeleagă și să simtă ceva anume. Dacă revine la noi și la fiecare necesitate a produselor pe care le comercializăm își amintește de CONTIGO, înseamnă că a înțeles ce avem de spus și transmis.

În ce context ați descoperit serviciile BRIDGE și ați apelat la ele?

Urmăresc echipa BRIDGE de mai mult timp, iar când am simțit nevoia de schimbare, am apelat la ei. Ne-au ajutat să îmbunătățim fața brandului CONTIGO. Am apreciat modul în care am fost tratați, înțeleși și au executat la maxim cererile noastre. Au fost atenți, răbdători și profesioniști. În dezvoltarea imaginii unei afaceri este foarte important să ai parte de motorașul potrivit.

Recomand echipa BRIDGE oricui își dorește o schimbare în afacerea sa – un sfat, un rezultat calitativ și creativ. CONTIGO le-a primit din plin.

CONTIGO este un exemplu că poți schimba fața afacerii chiar și atunci când ai ani buni de activitate în spate, că niciodată nu e târziu să alegi o altă abordare, să înveți și să aplici. Contează doar deschiderea pe care o ai față de schimbare. Dacă vrei să îndrăznești să oferi o altă perspectivă afacerii tale și să lărgești orizonturile, începe cu o consultație la BRIDGE.

Intră AICI și înregistrează-te pentru o consultație gratuită, sau contatează-ne la numărul 060 965 614.

Distribuie prietenilor: