article-post-image

De ce să faci un blog pentru afacerea ta?

Management

18-09-2019 859

UTILITATEA – cuvântul cheie de care ar fi bine să își facă griji business-ul în zilele noastre.

Acolo unde sute de companii strigă să cumperi de la ei, prin toate banerele și postările pe platforme online și offline, utilitatea cel mai rar se ia în calcul.

Ce însemnă acest cuvânt magic? Motive din care banii clientului trebuie să vină la tine și nu la concurent.

Blogul unei afaceri presupune cel puțin câteva tipuri de conținut.

Unul din ele sunt articolele informative, cele care educă potențialul client să consume produsul sau serviciul tău. Aici pot fi, în cazul unei afaceri în turism, sfaturi despre cum să își aleagă potențialul client hotelul potrivit sau să găsească cele mai interesante destinații.

Cei din domeniul frumuseții – despre alegerea și utilizarea produselor potrivite. În domeiul contrucțiilor poți vorbi despre alegerea materialelor sau a perioadei potrivite pentru un serviciu anume.

În fiecare domeniu de activitate sunt lucruri utile pe care publicul țintă nu are de unde le cunoaște. Până la urmă, anume aceste curiozități îl fidelizează.

Alt tip de materiale pe care le poți crea sunt feedback-urile video sau în format text pe care le-ar urmări cu mare interes cei care au nevoie de un argumet în plus pentru a spune DA anume companiei tale.

Mai există tipul de materiale de genul HOW TO. Acestea duc clientul după culisele afacerii tale și explică felul în care se execută unele lucrări și cum se ajunge la un rezultat anume. Curiozitatea și interesul ne este caracteristică tuturor.

Intensitatea cu care se plasează articolele pe un blog de business este de minim un material pe săptămână.

Aceste materiale pot fi create de către cineva din echipă sau de copywriteri profesioniști care cercetează domeniul și scriu calitativ.

Merită oare investiția?

Statisticile noastre arată că în unele afaceri până la 50% din potențialii clienți vin anume din acest tip de conținut și nu din postările clasice gen CUMPĂRAȚI-CUMPĂRAȚI.

Efectul și senzația care trebuie să rămână potențialului client este GRIJA pentru o alegere corectă. Se mai numește asta EDUCARE. Și ea nu întotdeauna are un efect imediat, însă sigur are un efect GARANTAT.

Evident, aceste informații utile pot fi făcute și în postările zilnice pe rețelele sociale, însă acestea nu permit o descriere atât de amplă, pe cât încape într-un blog. Plus, este efectul generat de cuvintele cheie care ajută la căutarea unor răspunsuri prin Google, a potențialilor clienți despre produsul sau serviciul ce îl oferi.

Vrei mai multe detalii la acest subiect? Înscrie-te la o consulație gratuită. Detalii pe link – BRIDGE.

Distribuie prietenilor: