article-post-image

Frica de succes

Management

20-10-2020 848

Antreprenorii se împart în două categorii:

  • Cei care joacă ca să nu piardă și
  • Cei care joacă ca să câștige.

Prima categorie are nevoie de tot felul de garanții, contracte, exemple de succes și siguranța că totul va fi așa cum se așteaptă.

A doua categorie își asumă riscurile și fac totul pentru a obține rezultatul dorit.

Ghici, cine eșuează mai des? Evident, tot învingătorii. Pentru că din numărul mare de încercări vine soluția perfectă. Ceea ce îi duce pe culmi este că se ridică odată în plus după ce au căzut. Și în acel moment nu caută vinovatul, nu găsesc scuze să nu mai încerce odată și nu devin demotivați. Ei au un scop clar și luptă pentru el.

Pasivii sau cei care de 7 ori măsoară până a tăia, obțin și ei rezultate, doar că vin ele cu mult chin (pentru că așa le place lor) și adesea se complac în rolul de jertfă a situațiilor.

Oricine trăiește niște frici în momentul în care trebuie să ia niște decizii, însă acestea pe unii îi fac să atace problema cu mai multă forță, în timp ce pe alții îi paralizează.

Ce fel de frici pot fi astea? De exemplu frica de a eșua, frica de a angaja oameni, de a se extinde sau de a investi, frica de pandemie sau de succes. Da, da, frica de succes la fel există. Și se explică destul de simplu: Odată cu succesul sau rezultate neașteptate, vine nevoia de a trăi altfel, mai bine și diferit decât o făceai până acum. Dar pentru asta va trebui să explici prietenilor de ce nu vă mai odihniți în aceleași locuri, nu mai mâncați în aceleași restaurante și de ce copiii tăi învață într-o școală privată sau o facultate peste hotare.

De aceea e bine să te mulțumești cu ce ai și să te ții la suprafață, acceptând că ar putea fi mai rău, însă la moment e bine cum este.

Despre cele 8 frici de bază ale antreprenorilor vorbim într-un webinar, joi, pe 22 octombrie, la 19:00. Detalii și înregistrarea gratuită o poți face AICIhttps://clck.ru/RUZr3

Distribuie prietenilor: