article-post-image

Ina Talpă: „În orice context, antreprenorul e factorul principal care stabilește tonul reușitei și dinamica ascensiunii afacerii sale.”

Management

03-07-2019 792

După zece ani de job în marketing, a decis să dezvolte propria afacere și să aplice mai larg cunoștințele acumulate. A ales domeniul de activitate pornind de la propria pasiune pentru bijuterii și accesorii și, astfel, a pus bazele afacerii Bronette. Doar că inițiativa, cunoștințele de marketing, pasiunea și viziunea nu au fost deajuns pentru a obține și rezultate ce pun facerea pe accelerație. Așa că, mecanismul de accelerare, precum și traiectoria corectă, Ina Talpă le-a descoperit alături de BRIDGE. Acesta este un rezumat al interviului de mai jos, vă invităm să descoperiți detaliile.

De ce ai ales acest domeniu pentru afacerea ta? Ai știut din start că optezi pentru respectivele produse sau cum a decurs perioada de căutare, selectare?

În primul rând, findcă mie îmi plac foarte mult accesoriile și în Chișinău era dificil de găsit ceva în vogă și cu adevărat deosebit. Întotdeauna când mă întorceam în țară, din vacanțe, veneam cu câteva perechi de cercei. De aici și a pornit ideea de a aduce o gamă variată de accesorii ce pun accent pe personalitate – cercei, pandative, brățări, inele, eșarfe. Bronette înseamnă accesorii unice pentru femei stilate. Prin ceea ce ofer, aduc farmec femeilor și o bucurie vizuală și estetică tuturor. Fiecare model este ales în concordanță cu tendințele mondiale, de la doi furnizori internaționali.

Cum faci față concurenților?

Nișa mea ține de fashion și aici cel mai important e să fii prima în toate, inclusiv un pioner al tendințelor pe piață. Nu concurez cu nimeni, fiecare coleg de activitate are ceva deosebit și ce apreciez cu adevărat. Dacă ar fi după mine – aș face un showroom unde să fie prezenți toți colegii mei din domeniu. Cine știe, poate va deveni realitate această idee…

Ce provocări întâlnești în nișa ta?

Provocări/dificultăți apar la tot pasul, secretul este să nu mă las descurajată. De exemplu, furnizorul nu a reușit livrarea mărfii în termenii stabiliți, sau publicitatea setată nu dă rezultate, sau un angajat pleacă peste hotare și rămâi fără persoana instruită, sau multe altele. La moment, cea mai mare provocare este de a schimba locația Bronette, avem nevoie de un spațiu orientat la trafic, de dorit în zona centrală, amenjat frumos și la preț rezonabil pentru noi – iată aceasta este o provocare mare! Cu care sper să ne descurcăm!

Ce dificultăți majore ai întâlnit în desfășurarea activității Bronette?

Oh, parcă mă văd acum un an cu mii de gânduri și nimic planificat cu exactitate. Nu aveam nimic în afară de încrederea în Bronette și în produs… Am activat timp de zece ani în marketing, domeniul HoReCa și mi se părea că știu totul și nu am nevoie de alți specialiști, însă s-a adeverit a fi o diferență majoră de promovare. Respectiv, promovarea a fost dificultatea mea.

Și în acest context a apărut BRIDGE în vizorul tău?

De BRIDGE am aflat de la Angry Business, anume de la Olga Țăpordei. Urmăream cu mare interes proiectele susținute de ea și rezultatele lor. Așa că, de la un produs la altul nu a fost decât un licăr de curiozitate și câteva clickuri pentru informare.

Ce așteptări ai avut de la noi și dacă am reușit să le realizăm?

Am avut multe așteptări – de la vizibilitatea brandului, la mecanisme de vânzări. Însă așteptările mi-au fost depășite considerabil.

Care din serviciile BRIDGE ți-au plăcut cel mai mult?

Probabil cel mai de preț sunt relațiile stabilite cu persoanele din domeniul fashion sau cu cei ce organizează evenimente fashion. Într-un cuvânt – BRIDGE mi-a creat un culoar în lumea mare. Culoar pe care, de una singură, l-aș fi parcurs foarte greu. Asta, desigur, pe lângă ideile remarcabile de promovare a brandului Bronette, strategia de vânzări, LP-ul, sfaturile și
încurajarea morală! Toate serviciile de care am beneficiat au fost cu impact. Implementând tot ce a fost stabilit, nu ai cum să nu ai rezultate!

Ai recomanda acest tip de „împachetare a afacerii” prietenilor? De ce?

Aș recomanda prietenilor care sunt pregătiți să muncească, nimeni nu va face lucrul îl locul lor. BRIDGE oferă strategie, plan de marketing, idei de promovare… însă toate acestea ca și continuare a scopului clar pus la început și printr-o colaborare foarte strânsă. În orice context, antreprenorul este factorul principal care stabilește tonul reușitei și dinamica ascensiunii afacerii sale… mă refer la muncă, implicare și respectarea în proporție de 100% a planului creat împreună cu echipa BRIDGE.

Ina a ales să muncească cu maximă dedicație având ca și mentor echipa BRIDGE, dar și inspirându-se din experiența celorlalți beneficiari ai serviciilor profesioniste oferite de noi.

Dacă ești și tu proaspăt antreprenor sau te-ai oprit la jumătate de cale, neștiind cum să valorifici activitatea de zi cu zi și cum să aduci profitul dorit, nu ezita să soliciți o primă consultanță din partea BRIDGE. Împreună vom costrui un brand larg cunoscut și vom consolida afacerea pe care o dezvolți.

Distribuie prietenilor: