article-post-image

Polina Bardas: „Îți cunoști bine meseria? Atunci o poți transforma și în business. Doar învață cum să o faci.”

Management

26-11-2019 680

Este un profesionist cu experiență îndelungată în domeniul mobilierului, care nu a ezitat să se avânte în lumea afacerilor și să creeze un concept creativ pentru compania sa, astfel încât să atragă consumatorul. Recenziile cresc, volumul de muncă la fel. Așa că pasul a fost reușit. Vorbim despre Polina Bardas, proprietara companiei „Exuberanță-Mob S.R.L.”, o afacere în domeniul mobilierului la comandă. Ne-am propus să aflăm detalii despre parcursul său în interviul de mai jos.

Când și în ce circumstanțe ați pus bazele companiei „Exuberanță-Mob”? Care a fost viziunea pe care v-ați axat?

Am pornit calea propriei afaceri după 15 ani de activitate în domeniul de producere și vânzare a mobilei. Știam cum funcționează acest sistem și care sunt direcțiile și ingredientele de dezvoltare, le-am învățat pas cu pas, practicându-le. Așa că viziunea pe care m-am axat a fost să dezvolt și să aplic tot ce cunosc, doar că pentru propria afacere, cu accent pe diversitate, calitate și originalitate. Or, însuși denumirea „Exuberanță” comunică viziunea propusă și asupra căreia muncim continuu.

Așadar, ați țintit din start, inclusiv prin denumirea companiei, un nivel înalt de calitate, varietate și lux, cum v-a reușit, de facto, să combinați elementele necesare pentru a obține acest nivel?

Prin personalizare și abordare individuală. Atunci când produci în serie, fără a fi flexibil în raport cu doleanțele clientului și cerințele spațiului de care dispune, cât nu ai încerca, nu poți oferi soluții general valabile. De aceea am zis că vom „coase mănuși pentru fiecare”. Da, sunt niște standarde și tehnici de bază, precum și abilități profesionale corespunzătoare calității, la care însă se adaugă individualitatea.

Pe parcursul activității antreprenoriale, ce v-a bucurat cel mai mult și ce v-a dat cele mai mari bătăi de cap?

Bucuria cea mai mare ne-o oferă mulțumirea clienților noștri și momentele în care, proporțional, numărul clienților mulțumiți ne depășește așteptările. Este semn că satisfacem cererea de piață și că trebuie să mergem pe aceeași direcție. Ce ne întristează, sunt condițiile pe care le creează statul pentru antreprenori sau, mai exact, lipsa condițiilor și exagerarea constrângerilor. Rămâne să sperăm că pot interveni schimbări în acest sens.

Cine poate dezvolta o afacere în Moldova? Ce calități ar trebui să aibă ca să reușească?

Cred că orice om care își dorește o afacere și își asumă volumul de muncă poate să reușească. După părerea mea, diferența o fac câțiva factori: dedicația și implicarea, strategia și viziunea, cunoștințele și dezvoltarea continuă. Îți cunoști bine meseria? Atunci o poți transforma și în business. Doar învață cum să o faci.

În ce context ați înțeles că aveți nevoie de implicarea BRIDGE pentru împachetarea afacerii dvs.? Ce așteptări ați avut de la respectiva colaborare?

Am apelat la BRIDGE în perioada în care aveam senzația că ceva nu merge cum trebuie, chiar dacă noi munceam din plin. Îmi trebuia un „restart”. Și l-am primit la BRIDGE. Am luat foarte multe instrumente și cunoștințe de la ei, am făcut diferite cursuri și întâlniri de grup, de mentorat, care m-au ajutat să mișc lucrurile mai departe. Am încă multe de învățat și sunt deschisă pentru tot ce e util.

Care a fost cea mai eficientă și cu rezultat rapid acțiune întreprinsă la recomandarea experților BRIDGE?

Pentru noi a devenit foarte utilă abordarea corectă pe rețele de socializare. Am eficientizat comunicarea cu actualii și potențialii clienți, aplicând intens scenariile de vânzări și urmând cu strictețe planul de marketing propuse de echipa BRIDGE.

De ce ați recomanda antreprenorilor din Moldova să apeleze la serviciile BRIDGE?

Pentru că face bine businessului. BRIDGE oferă soluții mature și corecte, te învață să le aplici și să le transformi în rezultate de lungă durată. Așa că, de ce am avea reticențe să apelăm la ei? Analizez schimbarea afacerii mele și pot spune sigur că merită.

Dacă ești și tu antreprenor și vrei să îmbunătățești mecanismele de lucru și comunicare, să majorezi cifra vânzărilor și să îmbunătățești randamentul și feedbackul, apelează la BRIDGE și beneficiază de soluții personalizate. Completează AICI formularul pentru a beneficia de o consultație gratuită și vedem împreună cum și dacă îți putem fi utili.

Distribuie prietenilor: