article-post-image

Alina Spătaru „Există clienți pentru absolut orice nișă, trebuie să știi cum și cu ce să-i provoci.”

Management

02-08-2019 1213

Shatôr Fashion School inspiră și califică în prezent designerii vestimentari aflați la început de cale, dar și persoane pasionate de croitorie și design, oferindu-le pregătirea necesară, abilitățile practice și teoretice, precum și modelând gustul rafinat și creativitatea. La doar puțin peste 5 luni de activitate, e o școală apreciată și solicitată, cu imagine recognoscibilă online, iar, din partea studenților, recenzii de tipul: „prea tare m-am atașat de această școală”. Toate acestea pentru că Alina Spătaru și-a format afacerea în concordanță cu personalitatea sa, s-a dedicat deplin și a știut să colaboreze eficient și organizat cu BRIDGE. Detalii din culise, într-un nou interviu.

Definește afacerea ta într-o frază.
Shatôr Fashion School este o școală de croitorie și design vestimentar lansată în februarie 2019 și este marea mea pasiune și marele meu scop.

De ce Shatôr?
Denumirea Shatôr a venit de la sine, nu am dormit câteva nopți până mi-a venit acest cuvânt în cap. Vroiam să sune mai mult internațional decât autohton, având o viziune foarte clară în față, cu speranțe mari atât la nivel local, cât și peste hotare. După ce creierul meu a descoperit acest cuvânt, am dat un search pe Google să văd dacă mai există ceva de genul (ca să nu
copii) și am rămas uimită de ce am descoperit pe Youtube – există un pătrat mistic din cele mai vechi timpuri, format din 5 cuvinte: SATOR, AREPO, TENET, OPERA, ROTAS. Observă, când unești inițialele sau ultimele litere, obții cuvântul SATOR. Se spunea că dacă le scrii pe o foaie și le porți cu tine, îți mărește de 10 ori voința de a face ceea ce ți-ai propus, așa am rămas la acest nume de brand doar că l-am stilizat un pic – SHATÔR.

Cât timp ți-a luat conturarea afacerii și definirea conceptului, direcției?
Am deschis școala din dorința de a face o schimbare pentru croitoria și designul vestimentar din RM, pentru că eu însumi m-am confruntat cu multe obstacole și întrebari în acest domeniu (chiar și după șapte ani de studii) și aș vrea ca alte femei să găsească o cale mai scurtă și directă pentru studiu și să dezvolte această pasiune indiferent de vârstă.

Care a fost cea mai mare provocare care ți-a dat bătăi de cap și cum a-i depășit-o?
A fost de fapt una neașteptată și chiar la început – în zilele de lansare, l-am pierdut pe tatăl meu, dar peste 2 zile deja sunam clienții, le ofeream informații, am mers înainte fără cale de întoarcere, restul a fost floare la ureche. Desigur am avut alte mici provocări pentru că nu știam nimic din mediul online. În scurt timp am învățat că trezitul la 5 sau 6 e foarte important, că doar tu ești responsabil de tot ce se întâmplă sau nu. O altă provocare a fost să formez echipa care stă în fața, dar și în interiorul
școlii.

De unde ai aflat de BRIDGE și ce te-a făcut să apelezi la serviciile noastre?
Am știut din start că voi avea nevoie de ajutorul unor experți (inițial nu mă gândeam că există la noi asemenea servicii) pentru că am mai pornit o afacere în anul 2012, care a durat exact 4 luni cu doar 3 clienți câștigați. Clar, nu știam ce presupune o afacere și gestionarea ei! Acum am mare încredere în ceea ce fac. Era o necesitate pe piața Republicii Moldova această școală, de aceea nu am stat la îndoială când am apelat la serviciile BRIDGE, voiam să cunosc și să dispun de toate instrumentele necesare pentru a fi în TOP mereu, să dețin controlul asupra afacerii mele, să îi construiesc un fundament durabil.

Care din serviciile noastre ți-au plăcut cel mai mult?
Pentru mine, cele mai utile instrumente ar fi LP și baza de date a clienților. Consider că sunt executate profesionist și nu este doar părerea mea. Funcționează foarte bine și a adus o creștere lunară a numărului de clienți, iar acest rezultat este cel mai important – să avem cât mai multe contacte. Ceea ce era important pentru mine în această colaborare era receptivitatea echipei BRIDGE la orice întrebare care o aveam, precum și timpul rapid de executare a împachetării afacerii. Nu au fost doar promisiuni, totul a fost îndeplinit conform planului stabilit la început, într-un timp scurt, care a adus rezultate imediate. Afacerea mea a început, de fapt, odată cu BRIDGE și a mers din start foarte bine, nu am stat să aștept mult timp clienții, progresele erau vizibile imediat, cu toate că la început nu ne așteptam la un număr mare de clienți. Inițial eram într-o locație mică și schimbarea necesară, pe care am făcut-o chiar la o lună de la deschiderea școlii, a fost trecerea într-o altă locație mai mare, cu două săli. Numărul clienților creștea săptămânal.

Ce recomandări ai pentru alți antreprenori locali?
Recomand antreprenorilor întâi de toate să se debaraseze de frici și dacă simt că ceva nu merge în afacerea lor sau nu reușesc să se descurce singuri, soluția este să lase experții să facă un diagnostic afacerii lor și să le dea toate resursele necesare pentru a funcționa la un nivel avansat, modernizat și autentic. Există clienți pentru absolut orice nișă, trebuie să știi cum și cu ce să-i provoci. BRIDGE știe cum, are cu ce! Eu am apelat de la început și cred că am făcut cea mai bună alegere! După colaborarea cu BRIDGE, am rămas mulțumită de faptul că numărul clienților și al vânzărilor este în continuă creștere. La început părea un pic dificil, pentru că totul era nou pentru mine, dar, cu timpul, am început să dețin controlul tot mai bine și, cu toate aceste instrumente, avem șanse mari să dezvoltăm o școală de modă nu doar în MD, dar și în afara țării! Mulțumesc BRIDGE!

Ce te face astăzi mândră de Shatôr Fashion School?
Numărul mare de oameni care vin la noi, mulțumirea lor, faptul că ei mai vor și cer să facă studii de durată mai lungă la Shatôr Fashion School.

Alina și Shatôr Fashion School sunt exemplul perfect că o afacere poate fi din start într- o dinamică în continuă creștere și cu rezultate pozitive atunci când pașii sunt făcuți gândit și cu implicare. Nu mai puțin importante, sau poate chiar cele mai importante sunt noutatea și creativitatea. La Shatôr Fashion School le descoperiți din plin.

Dacă ești și tu proaspăt antreprenor sau ai deja o afacere, ți-am putea fi utili, înscrie-te la o consultație gratuită prin care vom identifica cum putem contribui calitativ la succesul tău!

Distribuie prietenilor: