article-post-image

CUM CREDINȚA OMOARĂ AFACEREA

Management

12-11-2020 878

Un om care știe ceva, te contrazice.
Un om care crede ceva, te omoară.

Evident, omorul e la figurat, cel puțin în business. Pentru că sunt alte direcții unde oamenii chiar merg la crimă pentru credința lor.

Dar astăzi vorbim despre ceea ce se întâmplă zilnic în comunicarea cu unii oameni în aspect de comunicare.

Atunci când vine clientul și îți cere părerea despre afacerea lui, iar tu te expui, pentru că știi, din experiența/studiile în domeniu (fie ele și modeste) și el zice: Eu nu cred că e o idee bună.

Când spune antreprenorul că și-ar dori să facă un site, iar tu îi oferi niște soluții și îl ghidezi în pași, iar el: Eu cred că mai bine ar fi să…

Momentul când nu are rezultate, pentru că cifrele nu mint și tu îi spui că e nevoie de buget în marketing (mai mult de 5$ boost), iar el… nu crede.

Este normal și firesc să contrazici chiar și pe cel care este sau se consideră expert. Dar asta presupune niște argumente bazate pe niște analiză, exemple, experiență, teste.

Cifrele tale de astăzi sunt rezultatul credinței și cunoștințelor de până la acest moment. Și e o prostie să vrei altceva făcând aceleași lucruri. Deci, accepți că există un alt punct de vedere, bazat și pe niște informații (că doar de asta te-ai adresat la expert), ca mai apoi să vezi ce poți îmbunătăți.

Nu că nu ar conta ce crede partenerul de viață, vecinul, colegul sau cumătrul despre site-ul tău sau afacerea ta (pentru că la noi toți sunt un pic de toate), dar, cum spuneam, cifrele nu mint.

Fii bun și investește mai mult în tine, iar acolo unde știi că nu ai cum să trăiești cele 10.000 de ore ca să devii expertul (conform teoriei lui Erikson expusă în de Malcolm Gladwell în EXCEPȚIONALII), lasă-te pe mâna expertului. Nu garantează nimeni idealul, dar șansele să obții rezultatul dorit, sunt net superioare credinței tale.

Nu că nu ar fi ea bună, credința, dar mai bine să o utilizezi ca energie pentru a face o întâlnire în plus, 10 apeluri până la plan sau simplu să crezi în propriile forțe.

Dacă te-am convins că merită să combini credința ta cu experiența noastră și îți dorești o consultație gratuită, o găsești AICI.

Distribuie prietenilor: