article-post-image

Tatiana Cemîrtan: Prin împachetarea afacerii, am ridicat nivelul vânzărilor, ceea ce este foarte important.

Management

26-11-2020 562

Tatiana și afacerea sa – REMO, pot deveni un exemplu pentru toți cei pasionați de un domeniu de activitate, profesioniști și perseverenți. Dacă iubești ceea ce faci și ai dorința de a transforma respectiva activitate într-o afacere, fă acest pas, muncește pentru visul tău și crește-te pe tine pentru a reuși să crești totul din jur. Și da, palatele nu se construiesc peste noapte, este necesară multă muncă și ceva timp, dar poți ajunge la performanța de a schimba la față totul în termene uimitoare.  

În câteva fraze, care e parcursul tău de activitate până la decizia de a lansa o afacere?

Provin dintr-o familie cu patru copii, iar părinții, fiind invalizi de gr.II, aveau venituri destul de modeste pentru a ne oferi posibilități la început de cale. Am absolvit cu bine școala gimnazială din satul natal și, din dorința de a avea o profesie, m-am înregistrat la liceul profesional nr.3 din orașul Chișinău pentru a îmbrățișa meseria de constructor finisor.

După absolvire, am ales să mă angajez în câmpul muncii, mai exact în calitate de specialist în reparații interioare. Am lucrat în acest domeniu timp de 10 ani după care, în 2017, am fost angajată în funcția de responsabil tehnic pe calitate într-o companie ce se ocupă cu prestarea serviciilor de reparație interioară, experiență care m-a inspirat și de la care pornește ideea afacerii mele REMO.

De la idee la acțiune, care au fost primii pași?

Am activat timp de un an în respectiva companie și zi de zi mă convingeam că pot să fac și eu acest lucru, doar că din postura de antreprenor și nu cea de angajat. În primăvara anului 2018, la 27 aprilie, am mers la camera de înregistrări și am deschis firma de construcții în ramura „Reparații interior și exterior”. Fiind specialist în acest domeniu deja de mai bine de 10 ani, nu a fost greu să aleg nișa de activitate, dar, pe parcurs, am avut parte și de multe alte provocări pe care, zic eu, le-am trecut cu brio.

Este vreo diferență între o femeie director al unei companii care oferă servicii de reparație și un bărbat în aceeași poziție?

Nu aș vrea să ofensez pe nimeni, sunt buni atât bărbații, cât și femeile, doar că femeile consider că sunt mai atente la micile detalii la care un bărbat s-ar putea să nu dea importanță. Fac referință la felul în care organizez eu lucrurile la mine în companie.

Este un domeniu în care contează mult echipa. Cum s-a format echipa voastră, pe ce criterii ai pus accent?

Da, cu siguranță că în acest domeniu, și nu numai, contează foarte mult echipa care stă în spatele tău. Dacă nu ai avea o echipă bună, profesionistă, nu ar avea sens să activezi în domeniul antreprenoriatului. Eu am câteva echipe care lucrează la moment și toți angajații au fost aleși foarte greu deoarece, fiind specialist în domeniu, am principiile mele de a selecta personalul. În primul rând este important să dea dovadă de responsabilitate, profesionalism, acuratețe în luru și să aibă cei șapte ani de acasă (aceasta cred că este foarte important).

Totodată, poți fi cel mai bun, dar dacă nu te cunoaște lumea și dacă nu ai recomandări, nu te miști din loc. Prin ce modalități v-ați făcut cunoscuți și care au fost și sunt canalele de comunicare cu potențialii și actualii clienți?

La început de activitate nu a fost ușor să generăm vânzări, dar primul an l-am încheiat binișor. Aveam cereri de la vechii mei clienți care mă cunoșteau ca specialist și publicam anunțuri pe platforma 999. La moment, potențialii clienți ne găsesc prin recomandări, rețele de socializare și pe platforme de publicitate.

Care este cea mai plăcută apreciere pe care ați primit-o până acum?

Pentru mine toate aprecierile care vin din partea clienților sunt plăcute, asta mă face mai puternică și mai încrezătoare în ceea ce fac, dar, totuși, o dată am avut parte de o recenzie care m-a surprins și aceasta a venit din partea unui bărbat, un client mulțumit în urma serviciului prestat de către una din echipele mele. Suna în felul următor: „La începutul colaborării noastre, când v-ați prezentat ca specialist în domeniul construcțiilor, am fost cam nesigur în ceea ce privește nivelul de pregătire, dat fiind faptul că sunteți doamnă, iar acest domeniu se caracterizează mai mult pentru bărbați.”

Am rămas plăcut surprinsă de părerea acestui client, dar, totodată și mândră că nu doar bărbații sunt capabili la asemenea lucrări, dar și femeile nu se descurcă rău. Important este să îți placă ceea ce faci.

Ce a fost cel mai greu când vorbim despre crearea unui brand, a imaginii, a mesajului?

Pentru mine nu a fost greu pentru că am avut încredere în echipa BRIDGE, care au implementat o strategie foarte bună pentru împachetarea serviciului, iar mie nu îmi rămâne decât să nu îi dezamăgesc și să prestez servicii de calitate, iar clienții să fie mulțumiți.

În ce context ai decis să apelezi la BRIDGE pentru consultanță și împachetare a afacerii?

Am decis să apelez la BRIDGE deoarece aveam doritori de a face parte din echipele mele de specialiști și, în acest context, am înțeles că volumul de cereri sunt puține, iar ceea ce făceam pentru acumularea clienților era foarte puțin. Am hotărât să apelez la cineva care să mă poată ajuta să cresc numele REMO pe piață și, totodată, să acumulez cunoștinșe despre cum e mai bine să îmi vând serviciile și să  administrez afacerea.

Cu ce ai rămas de pe urma acestei colaborări?

Colaborând cu această companie, prin împachetarea afacerii, am ridicat nivelul vânzărilor, ceea ce este foarte important. Am simțit o permanentă implicare a întregii echipe pentru a face ca lucrurile să se îmbunătățească de la o zi la alta. Datorită lor afacerea mea a luat o direcție bună spre progres.

De ce ai recomanda BRIDGE și altor antreprenori?

Recomand BRIDGE fiindcă, într-adevăr, sunt o echipă de profesioniști care își îndeplinesc obligațiile la justă valoare, ei nu doar fac ceea ce li se cere, dar manifestă interes și urmăresc minuțios ca lucrurile să meargă bine și să aducă rezultate. Asta mă mulțumește foarte mult.

Sperăm că ați avut parte de o lectură plăcută, la braț cu inspirația și poate că deja schițați planul de acțiuni pentru viața de antreprenor pe care v-o doriți. BRIDGE poate deveni o punte sigură spre succesul afacerii dvs., în special dacă facem echipă la etapa inițială a acesteia.

Te așteptăm la o consultație gratuită AICI.

Distribuie prietenilor: